Trekkspillkonsert på Norges Musikkhøgskole

19. mars 2014

 

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2014

 

 

>> Trekkspillkonsert 22. oktober 2013

>>Trekkspillkonsert 15. april 2013

 

 

Norges Musikkhøgskole (NMH) er en kunstfaglig og vitenskaplig høgskole med 600 studieplasser. Skolen setter opp 400 konserter årlig, i egne saler på Majorstua i Oslo eller på andre arenaer. Det er alltid mye som skjer på høgskolen også for publikum. Tidligere i mars ble det arrangert både mesterklasse og konsert med russiske Sergej Tchirkov. I mai blir det Tangofestival (9.-10.5.) der selveste Juan José Mosalini (læreren til Per Arne Glorvigen) holder mesterklasse på bandoneon og det blir tangokonsert.

 

19. mars inviterte trekkspillstudentene igjen til konsert i Levinsalen på NMH. To ganger i året har studentene som mål å gjennomføre disse unike konsertene. Under en felleskonsert presenterer de instrumentet «trekkspill» som kan brukes til så utrolig mange ulike sjangere som klassisk, folkemusikk, tango og jazz.

 

Artig er det at utenlandske trekkspillere finner det interessant å studere på NMH. Italienske Luca Pignata åpnet konserten med samtidsmusikk på trekkspill med melodibass – «Looking on darkness» av danske Bent Sørensen, forøvrig også tittelen på debutalbumet til Frode Haltli. Nederlandske Erica Roozendaal startet på masterstudiet i fjor og hadde valgt et stykke av J.S. Bach og Jelle Verstraten. Stykket av sistnevnte komponist er musikk med mye følelser der det gjelder å ha god kontakt med sin duettpartner. Duettpartneren var Francesca Clements på tenor- og bassblokkfløyte og var et interessant innslag på konserten.

 

 

 

Universitetslektor ved NMH, Frode Haltli, ønsket velkommen 

 

Publikum fikk høre også denne gangen både Andreas Rokseth og Åsbjørg Ryeng på bandoneon. «De fleste tangoer handler om kjærlighet», introduserte Åsbjørg sin opptreden med. «En las sombras», som betyr «i skyggen» handler om en fortvilet fyr som sammenligner kjærligheten med sola som går opp og ned. Andreas fremførte tangoen «Divina» hvor det lurte seg ut en melodi blant alle utbroderingene. Mer musikk som omhandler kjærlighet fikk vi høre av Andreas Angell i «Kjærleik til tre appelsiner».

 

Marius Berglund hadde også valgt en dansk komponist – «Tears» av Bent Lorentzen der man praktisk talt kan høre at tårene triller.

 

Folkemusikkstudenten, Ole Nilssen, spilte tre springdanser etter Christian Horne i eget arrangement. Den andre av folkemusikkstudentene, Mads Erik Odde, hadde også blant annet valgt en springleik – «Sæterstigen».

 

En av de yngste studentene, Kalle Moberg, avsluttet konserten med en flott tolkning av «Suite Russe» av Gregorij Sjenderev.

 

Vi ser frem til flere konserter og til å følge utviklingen til studentene videre.

 

 

 

 

 

 

 

 

Luca Pignata Andreas Angell

 

 

Åsbjørg Ryeng

 

 

 

 

 

 

 

 

Mads Erik Odde Marius Berglund

 

 

 

 

 

 

Erica Roozendaal Francesca Clements

 

 

 

 

 

 

Francesca Clements Erica Roozendaal

 

 

 

 

 

 

Ole Nilssen Kalle Moberg